Mini Galerij

Contact Info

over LOMA

Interieurontwerp

LOMA interieurontwerp is een dynamisch ontwerpbureau opgericht door Lorainne van Rijn en Majorie van der Vaart. Noordwijkerhout is onze thuisbasis en vanuit hier ontwerpen wij voor jou een woon- of werkomgeving waar je je helemaal prettig en thuis voelt. Een ontwerp wat prachtig is om te zien en heerlijk om in te wonen en/of werken, jouw thuisbasis.

Luisteren naar jouw verhaal, dat doen we graag. We zijn er zo goed in dat we het met veel passie en deskundigheid vertalen naar een praktisch, leefbaar en uniek ontwerp. Een drempel is er niet bij ons, iedereen is welkom. Of je nu grote plannen hebt, of juist klein, in jouw appartement of huis, op kantoor, een heel pand of één ruimte, wij gaan voor jou met plezier aan de slag!

[ onze professionals ]

Wie is LoMa

Lorainne van Rijn

Lorainne van Rijn

[ Interior Designer ]
Majorie van der Vaart

Majorie van der Vaart

[ Interior Designer ]

Lorainne van Rijn

De passie voor kleur en materiaal zit er al van jongs af aan in. Ik wilde altijd kleuren en knutselen. Op de middelbare school vond je mij tijdens de ‘zelf in te vullen uren’ altijd in het handvaardigheidslokaal om een eigen project op te pakken.

Na mijn opleiding aan het Artemis in Amsterdam, kreeg ik gelijk een baan bij een herenkledingmerk waar ik de prints voor op de kleding ontwierp en de hangtaggs voor aan de kleding. Al snel merkte ik dat deze vorm van mode, fast fashion, niet goed genoeg bij mij paste en ik steeds vaker het interieuraspect miste in deze baan.

Eigen ontwerpstudio

Tijd om mijn opgedane ervaring anders toe te passen, in mijn/onze ontwerpstudio! Door hier samen te werken met Majorie, mijn collega-interieurontwerper, is er altijd een sparringpartner aanwezig. Iets wat voor mij niet alleen bijdraagt aan werkplezier maar mij ook scherp én creatief houdt. Door samen naar ontwerpen te kijken, te filosoferen en te proberen komen de mooiste creaties bij mij naar boven.

Als je mij vraagt wanneer een ontwerp klopt, dan denk ik aan: kleur en materiaal dat samenvalt met de vormgeving, waarbij een mooie gebalanceerde mix van alle facetten van een interieurontwerp, zoals kleur, materiaal en indeling, samenkomen.

Een interieurontwerp is heel persoonlijk en moet écht passen bij de opdrachtgever. Het “aanpassen” van het interieur bij de opdrachtgever is het leukste wat er is. Het creatieve proces, het bedenken van, de kleuren en stoffen uitzoeken, het uitvoeren en vervolgens opleveren aan de opdrachtgever maakt mij oprecht heel blij! Het is een kroon op ons werk als de opdrachtgever zegt dat hij/zij zich weer helemaal thuis voelt.

Majorie van der Vaart

In mijn kinderjaren was er thuis altijd veel ruimte voor creativiteit; knutselen en tekenen waren mijn favoriete tijdsbestedingen. Mijn eindexamen bestond uit zo min mogelijk theoretische vakken, wat betekende dat ik zoveel mogelijk tijd, energie en creativiteit in mijn tekenexamen kon steken. Veel tijd besteedde ik ook aan het verven van mijn slaapkamer, dat deed ik minimaal 2 keer per jaar, lekker experimenteren met kleuren en het moest natuurlijk net een beetje anders dan de rest. Uiteraard zat ik op zaterdag op tijd klaar voor het tv-programma Eigen Huis & Tuin.

Na mijn middelbare school en als vervolg op mijn opleiding aan het HMC Amsterdam, heb ik in 2013 mijn opleiding interieurvormgeving aan het Thomas More in Mechelen afgerond. 

Na een aantal jaar in loondienst uiteenlopende projecten te hebben mogen maken is dit voor LOMA interieurontwerp een fijne rugzak. Ik vind uitdaging in het zoeken naar creatieve en minder voor de hand liggende oplossingen binnen het interieur. Creativiteit, esthetiek en functionaliteit samen brengen vind ik een van de mooiste dingen die bij interieurontwerpen komt kijken. Het maken van een ontwerp waarin alles klopt tot in detail. Mijn doel, en passie, is een ontwerp maken dat bij de identiteit van de bewoners of organisatie past.